پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارگاه آموزشی تغذیه در بیماریهای غیر واگیر دیابت – فشارخون به همت واحد مبارزه با بیماریها و تغذیه شبکه بهداشت ودرمان لنده برای بهورزان و مراقبین سلامت این شهرستان برگزار شد.

کارگاه آموزشی تغذیه در بیماریهای غیر واگیر دیابت – فشارخون به همت واحد مبارزه با بیماریها و تغذیه شبکه بهداشت ودرمان لنده برای بهورزان و مراقبین سلامت این شهرستان برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان لنده؛  مهندس فریبزر یاوریان مدیر شبکه بهداشت و درمان لنده؛ هدف از برگزاری کارگاه را افزایش آگاهی و توانمندسازی پرسنل جهت ارتقاء الگوی تغذیه صحیح در خانواده ها در راستای پیشگیری از بیماریهای دیابت –فشارخون را اعلام نمودند.


در ادامه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان لنده گفت از عوامل موثر در بروز پرفشاری خون می توان به استرس، چاقی، کم تحرکی، سوابق فامیلی، مصرف دخانیات، بیماری های کلیوی و هورمونی، تغذیه نامناسب (دریافت زیاد چربی اشباع و نمک از طریق رژیم غذایی)و سالمندی اشاره کرد.


نوربخش عالیوند افزود: اگر چه داروهایی برای پرفشاری خون در دسترس است اما تحقیقات نشان داده اند که با اصلاح شیوه ی زندگی از جمله رژیم غذایی می توان به درمان این بیماری کمک کرد یا آن را به تاخیر انداخت.


مصرف غذاهای شور (گوشت نمک سودشده،کنسروی،همبرگری، سوسیس،کالباس، سبزی های کنسرو شده،کراکرها، چیپس، پفک، خیارشور ماهی های شور و دودی،سوپ های اماده و ترشی ،آجیل شور و نظایر آن) کاهش یابد.


وی افزود: با توجه به نقش پتاسیم در پیشگیری درمان پرفشاری خون در برنامه غذایی روزانه از میوه ها سبزیها و حبوبات و غلات استفاده شود .زردآلو گوجه فرنگی، هندوانه، موز، سیب زمینی، آب پرتقال و گریپ فروت منبع خوبی از پتاسیم هستند.


عالیوند تاکید کرد: دریافت مقادیر مناسبی منیزیم (به عنوان گشاد کننده عروق)از طریق منابع غذایی مانند انواع سبزی با برگ سبز تیره ،مغزها ،حبوبات ،نان و غلات سبوس دار توصیه می شود.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان لنده اظهار داشت: عنصر کلسیم نیز در کاهش فشار خون نقش دارد بنابراین دریافت کافی کلسیم از طریق مصرف منابع غذایی آن به ویژه شیر و فرآورده های لبنی کم چرب توصیه می شود.


وی با اشاره به نقش ویتامین C در کاهش فشار خون مصرف سبزی ها و میوه ها  در غذای اصلی و میان وعده ها گفت: می توان از میوه ها به عنوان میان وعده در محل کار یا در مدرسه استفاده کرد.


نوربخش عالیوند تصریح کرد: توجه به نقش کاهش چربی در کاهش وزن بدن یک رژیم غذایی با چربی محدود برای پیشگیری و کنترل پرفشاری خون مناسب است. بنابراین روغن هایی با منبع حیوانی مانند پیه و کره باید کمتر مصرف شوند و به جای آن ها روغن های گیاهی مانند ذرت و آفتابگردان استفاده شوند.